5 skäl att skrota rakhyveln för gott

När lasertekniken äntligen blivit både mer effektiv och billig, varför inte bara ta bort håret för gott? Efter att du har läst den här texten kommer du vara en övertygad laserpatient och aldrig mer behöva köpa de där tröttsamma hyvlarna. Gör din hud – och klimatet – en tjänst.

Okej, nu har vi utlovat minst 5 anledningar till att skrota rakhyveln. Så läs noga nu och boka sen en tid för laserbehandling. Bor du söderut rekommenderas https://www.drtore.com/harborttagning-kalmar, de är experter och skräddarsyr behandlingen efter dina önskemål.

Därför ska du skrota rakhyveln:

  1. De tär på miljön!

All den plast och metall som används till att producera rakhyvlar är en enorm belastning för vår planet. I dagsläget slänger du rakhyvlarna i brännbart – de återvinns alltså inte. Och om du inte ska riskera att bilda bakteriehärdar (se punkt 2) måste du byta ut dem ofta. Faktiskt oftare än du tror. Så låt inte jorden gå under för dina ”släta” bens skull.

 

 

  1. Akta! De sprider smittor.

Din rakhyvel bildar små skärsår i din hud. När du sedan lägger den på en fuktig plats i ditt badrum kommer bakterierna frodas. Även om du kanske inte tänkt dela din rakhyvel med någon kommer den också vara full med bakterier du själv inte vill ha, nästa gång du använder den. Även om du använder engångsrakhyvlar och slänger den efter användningen skulle du behöva minst två för att undvika att smutsa ner de små såren som rakhyvlarna bildar.

  1. De sliter ut din hud

Vi vet nog alla vilken enorm belastning det är för din hud. Du tampas med röda prickar, som ofta beror på ovanstående punkt, och du smörjer in din hud med diverse hudkrämer för att hålla igång balansen. Men seriöst, i slutändan torkar du bara ut dig själv och din hud. Det är inte alls skonsamt att raka sig. Gör dig själv en tjänst och slipp läsa på hur man ska raka sig för att det ska bli rätt.

  1. Rakningen tar en massa av din tid

Har du någonsin funderar på hur mycket tid du lägger ner på den där eviga rakningen? Många som genomgår laserbehandling säger att de plötsligt kan sova längre på morgonen eftersom de inte behöver ödsla en massa tid på att raka sig. Speciellt eftersom… – se nästa punkt.

  1. Det blir ju ändå aldrig lent

Många talar om den där härliga nyrakade känslan. Men komigen, har du någonsin känt den efter en rakning? Det är bara stubb, stubb och åter stubb. I motljus bildas små mörka prickar, och det kliar när du får gåshud.

Det finns en massa anledningar till att sluta raka benen. Och vill du inte gå runt med håriga ben till dina klackskor har du egentligen bara ett hållbart alternativ framför dig. Idag är det inte ovanligt och många gör det kanske framför allt för att det ger det snyggaste resultatet. Men få tänker också på att det skulle göra klimatet en tjänst.