Fixa fräscha fötter

Nu är det hög tid att ta av dig vårskorna och byta till sommarsandaletterna! Men innan du gör det kanske du vill säkerställa att fötterna ser och känns fräscha? Det går att göra med några små enkla knep – sedan är det bara att dra på favoritklackarna och ge dig ut i solen med bara ben.

Sommaren är äntligen här och solen strålar, så det är inte alltför ovanligt att se en hel del bara ben och fötter både i stan och vid strandområden. Men visst kanske det inte känns så mysigt att klä av sig strumpor och vårskor när fötterna känns torra och ofräscha av att vara instängda hela vintern. Som tur är finns det knep för att göra både benen och fötterna presentabla – allt du behöver göra är att ta bort oönskad hårväxt och börja behandla fossingarna med kärlek!

Så får du fräscha fötter i sommar

Börja med att se över din skogarderob. Skor som inte släpper in luft är rena mardrömmen för dina fötter, och oavsett vad du än gör kommer fossingarna fortfarande inte att kännas speciellt fräscha om det stängs in i dåliga skor. När du gjort detta är det dags att ta hand om fötterna! Ett tips är att börja med ett fotbad med olja i om du har torra fötter, men har du däremot fuktiga fötter är det fotsalt du ska välja. När du badat klart är det dags att fila, välj en ordentlig fotfil och klipp tånaglarna som du sedan rundar av kanterna på med en nagelfil. Därefter ska du torka fötterna noga och glöm inte mellan tårna. Massera sedan in en fotkräm och låt verka, smart kan vara att göra en fotinpackning med först kräm, sedan plastpåse och sedan strumpor på fötterna som. Du låter verka över natten. Har du gula fläckar på tårna? Badda med citron på så kommer det gula att blekas bort! Skydda sedan med ett genomskinligt lack innan du lägger en färg eller låt nageln vara naturlig.

Så här förebygger du fotproblem och skador: