Gör riktiga modeklipp på rea

Vem vill inte vara bekvämt och moderiktigt klädd, men till ett bra pris? För att komma undan billigt när du shoppar, men även hitta de där fantastiska modefynden är det när det är rea du ska ge dig ut i butikerna.

Många gör mindre bra köp på rea. Man köper kläder som aldrig blir använda utan bara tar plats i garderoben. Varför blir det då så och hur ska man undvika det? Det går faktiskt att handla på rea framgångsrikt om du tänker smart. Det gäller att vara lite förutseende och satsa på rätt typ av plagg.

Handla inför nästa säsong

Visst kan det kännas avlägset att slå till på en vinterjacka när solen skiner som mest ute, men det är precis vad du ska göra. Att köpa plagg som inte är i säsong blir ofta extra billigt. Håll utkik efter den där dyra kappan du suktat efter, eller värmande vinterskor. Finns det inte risk att plagget blivit omodernt när det är dags att använda det? Så behöver det inte bli. Det går till exempel att hålla sig uppdaterad kring höstens och vinterns trender redan under sommaren. När du är lite påläst vet du precis vad du ska satsa på.

Välj material med omsorg

När priserna är nedsatta är det också bra att hålla ögonen öppna efter dyrare material av god kvalitet. En vacker tröja i kashmir kommer till exempel att bli en mjuk och värmande favorit i många år. Detsamma gäller plagg och accessoarer i ull, skinn och siden. Risken med billiga material som polyester eller akryl är att de slits fort och blir noppiga. Plagg i syntetiska material andas även dåligt och blir varma.

Matcha din stil

Innan du ger dig ut på rean kan det vara en god idé att ta en titt i den egna garderoben. Vilka plagg gillar du och vilka använder du ofta? Är du en jeansperson eller någon som ofta bär klänning? Satsa på att fynda plagg som matchar den stil du redan har. Då kan du vara säker på att de blir använda och slipper agera garderobsvärmare.

  • Ligg en säsong före när du ska handla på rea. Köp till exempel vinterkläder på sommaren.
  • Satsa på dyrare material av hög kvalitet. Då håller dina fynd längre.
  • Tänk på vad du redan har i garderoben och gillar att använda. Fynda liknande plagg på rea.