Tips om skoshopping online

Att köpa nya skor hör till många människors huvudintressen och fyller inte bara ut garderoben utan även känslan av belöning i sinnet. Det har blivit alltmer populärt att handla skor online, vilket inte är konstigt med tanke på det stora urvalet och de rimliga priserna. Dock är ett par dåliga skor förödande för fötterna och när du handlar skor online, kan det vara bra att känna till några användbara tips eftersom du inte kan prova dem innan köp.

Många menar att skor är det viktigaste plagget och ordspråket säger att du inte riktigt kan känna någon innan du har gått en stund i dennes skor. Valet av skor är därmed mycket viktigt och det är lätt att falla för frestelsen när du har förmåner att handla online med rabattkod till ett billigare pris. Ett skoköp online bör dock planeras med lite eftertanke. Stylisternas motto är att alltid köpa basplagg först för att sedan utöka med onödiga ting. Denna osynliga regel gäller också skor, eftersom skor och kläder utgör en helhet. Undvik impulsköp och ta en titt i din garderob och se över dina plagg innan du slår till. Om du handlar utifrån din basgarderob är det mer sannolikt att du blir nöjd och slipper lämna tillbaka skorna efter leverans.

Satsa på kvalité

Det finns oändligt många skomärken och de flesta är förhållandevis okända. Att investera i ett par bra skor är A och O. Skor ska användas ofta och de slits snabbt. Ju bättre kvalité du satsar på desto längre håller de och du har gjort en bra affär. Välj läder framför syntetiskt och ta en stabil sula. När du handlar på nätet kan det vara svårt att se skorna i sin helhet, så håll dig gärna till en sajt som både visar en video, samt bilder från olika vinklar. Välj också en erkänd sajt. Kvalité handlar inte bara om produkten utan om mervärdet och försäljarens sätt att bemöta kunderna. Ställ dig frågorna:

  • Vilka betalningsalternativ finns?
  • Hur mycket information finns att tillgå för varje produkt?
  • Är frakten/returen gratis?

När du handlar på nätet är det svårt att veta om storleken är bra. Mät därför din fot och titta på storleksguiden som bör finnas vid varje produkt. Har sajten gratis frakt och/eller retur, kan du köpa två storlekar och skicka tillbaka den ena sedan.