Vanligt att handla skor och mode på nätet – krävs lager

Skor och mode på nätet är en växande faktor att räkna med i e-handeln. NU när många e-shoppar växer behövs även större lager. Något som går att lära från banbrytande Amazon, Ikea och Zalando bland andra.  

 

Allt fler köper kläder och skor på nätet, vilket gör att det går bra för näthandeln. När den växer och allt fler beställer produkter, krävs det bra lagersystem och säkra hyllsystem som håller arbetet både effektivt och flexibelt. Som tur är finns det ett stort urval att välja på, som gör arbetet på lagret enkelt.

Några som säljer skor och har stora lager är allt från Amazon till Zalando. Den förstnämnda har varit påväg till Sverige ett antal år och många e-handlare fruktar dagen. Även den fysiska handeln oroas av e-handelns jättes inflytt. Nu har företaget även öppnat datacenter på tre ställen i Italien, samtidigt öppnas ett nytt högkvarter för Amazon på USA:s östkust, som tidigare endast haft huvudkontor i Seattle på västkusten. Det nya högkvarteret kommer delas upp mellan New York City och Arlington i norra Virginia. Något som det går att läsa om här i en artikel i Computer Sweden.

Inte bara skor i näthandeln

Några som expanderar, allt från antalet näthandlar på olika marknader i världen, till antal fysiska varuhus och i lagerstorlek är inga andra än Ikea. Nu tar möbeljätten nästa steg i e-handeln och öppnar ett nytt speciallager för just handeln från nätet. Som växer och växer. Sedan tidigare har koncernen öppnat ett lokallager utanför Stockholm från var e-handelsleveranser från huvudstadsregionen är tänkt att ske. Denna öppnade i oktober. Nu är Malmö näst på tur och möbelföretaget har tecknat ett så kallat markanvisningsavtal med Malmö stad, för 100 000 kvadratmeter logistikmark, i den populära stadsdelen Norra Hamnen.

Ikea växer som aldrig förr, bara under ett år räknar företaget med att det sålts sex miljoner Billy-bokhyllor, något som bidrar till Ikeas globala försäljning på 405 miljarder kronor. Närhandeln och företagets expansion med nya länder som marknader, står för nästan hela tillväxten. Nu har företaget bland annat öppnat varuhus i Indien, en enormt stor, potentiell marknad med över en miljard invånare. Mer om Ikeas vinster går det att läsa om här.